HelloNature Blog

Mire jó a nemes babér?

- minden, amit tudnod kell a legtisztább szappanról

2017. szeptember 27. - HelloNature.hu

A babérfélék lehetnek örökzöld cserjék vagy fák, a mediterrán térségben őshonosok. Egy nemes babérfa akár 12 m magasra is nőhet. Levelei erősen illatosak, de csak korlátozottan télállóak. A babérolaj zöld, olajszerű anyag, melyet a sötét, bogyószerű termésből préseléssel nyernek ki.

A babérolaj többnyire zsírsavakból áll, kisebb részben illóolajokból és cineolból. A fennmaradó részt főleg cseranyagok alkotják.

 Kattints a képre a galéria megnyitásához!

A nagy mennyiségű, értékes beltartalom már az ókorban is potenciális gyógyító növénnyé, orvossággá tette a babérolajat. A babérolaj bőrbarát és antibakteriális. Gyulladásgátló, köptető hatású és erősíti az immunrendszert. Fájdalomcsillapító és keringésjavító tulajdonságai miatt izom- és reumás fájdalmak esetén nyújt enyhülést. Éghajlatunkon az illatos leveleket főleg fűszernövényként használjuk ételeink ízesítéséhez. A babérolajat likőrök, parfümök készítéséhez is felhasználják.

Hagyományosan a nemes babérolajat (Oleum lauri) az aleppo szappanokhoz adják különböző arányokban, ezzel biztosítva a szappan fertőtlenítő tulajdonságát és kellemes illatát. A FINigrana aleppo szappanok között találsz 4% és 24% babérolajjal dúsított olívaszappant.

Az aleppo olívaszappanokat a babér mellett egyéb jótékony hatóanyagokkal is dúsíthatják eredeti, kiváló tulajdonságainak megtartása mellett. Ilyen például a FINigrana Terra Rossa olíva peeling szappan, mely köszönhetően az aleppoi régióból származó hozzáadott vörös agyagnak kiváló hámlasztó tulajdonságokkal bír. A finom agyagszemcsék mélyen a bőrbe hatolva alaposan tisztítják a bőrt miközben ásványokkal, nyomelemekkel látják el azt. Enyhíti a bőrirritációt, gyengéden távolítja el az elhalt hámsejteket.

Minden, amit tudnod kell a legtisztább szappanról sorozatunkat  jövő héten folytatjuk!
Sorozatunk első része ide kattintva érhető el: Mi az az Aleppo szappan és miért jó?
Sorozatunk második része ide kattintva érhető el: Az olajfa, az olíva kincsei

 

A bejegyzés trackback címe:

https://hellonature.blog.hu/api/trackback/id/tr5012820232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása