HelloNature Blog

Így szüntesd meg a haj zsírosodását

2017. október 23. - HelloNature.hu

Ebben a bejegyzésben segíteni kívánunk abban, hogy meg tudd szüntetni hajad zsírosságát. Megmutatjuk mitől zsírosodik a haj és adunk pár tippet a zsírosodás elkerülésére. Nem utolsó sorban pedig javaslunk pár terméket, amellyel hajad természetesen ragyogó lesz.

blur-brunette-female-fashion-braided-hair-close-up-1853957.jpg

Mitől zsírosodik a haj?

A haj és a fejbőr zsírosodásáért a faggyú a felelős. A faggyú termelődése normális folyamat, gondot akkor okoz, ha a faggyúmirigy működésében zavar keletkezik és több vagy kevesebb faggyút termel a normálisnál. A faggyú a mirigyekből a szőrtüszőkbe kerülve a hajszálakhoz tapad és a haj fizikai védelmét látja el. Normális működés esetén puhán tartja a hajat és a környezeti hatások ellen védi a hajat és a fejbőrt. Egyfajta védőbevonatot képez ezáltal csökkenti a nedvességvesztést is. A haj ilyenkor puha, fényes és könnyen kezelhető. Ha azonban több faggyú termelődik a normálisnál, a haj zsíros tapintású és kinézetű lesz. A hajszálak összetapadnak, nehezen kezelhetővé válnak, hiszen maguk a hajszálak is nehezebbek, tömöttebbek lesznek. A zsíros, olajos fejbőrön a baktériumok is könnyebben megtapadnak így súlyosabb esetben gyulladások is kialakulhatnak. A zsíros fejbőrről az elhalt sejtek sem tudnak könnyedén leválni, így azok összetapadnak és később korpásodáshoz vezetnek. Csökkent faggyútermelés esetén a haj fakó, törékeny lesz és a fejbőr is kiszárad, a nedvességvisszatartás csökken.

Mi okozza a zsírosodást és hogyan szüntetheted meg?

A faggyú mennyiségének változását hormonok szabályozzák. Növekvő hormon mennyiség esetén a faggyúkiválasztás is megnő. Ezért jellemző serdülő korban a haj és a bőr zsírosodása. A mindennapi stressz is kiválthatja a faggyúmirigy túlzott működését, ezáltal a korpásodást és a hajhullást is. És ne feledkezz meg arról, hogy te is kiválthatod a zsírosodást a nem megfelelő készítmények használatával. Ha ugyanis erősen szárító sampont használsz, akkor a faggyú összetétele is megváltozik a szárazság megakadályozására és túl sok zsírt fog termelni, ami a fenti következményekkel jár. Használj kíméletes, gyengéd, természetes összetevőkből készített samponokat, kondicionálókat, melyek szabályozzák a faggyútermelést, felszívják a felesleges zsírt és egészségessé teszik a fejbőrt is.

A legjobb természetes hajápolók zsíros hajra

A hagyományos ayurvédikus receptúrán alapuló vegán Apeiron Keshawa balance sampon és Aperion Keshawa volume hajkondicionáló tökéletes választás a zsíros vagy könnyen zsírosodó hajra. Az organikus zsálya, kamilla, varázsmogyoró és nyír mellett a bhringaraj az alapja a revitalizáló, gyengéd ápolásnak. A bhringarajt (eclipta alba) Sri Lankán a haj királynőjének nevezik, nem ok nélkül. Erősíti a haj szerkezetét, egészséges hajat eredményez a hajgyökerektől a hajvégekig.

Ezek a csodálatos természetes samponok szilikonmentesek, pH semlegesek, a BDIH minősítette őket és festett hajra is kiválóak.

zsiroshajra.png

A bejegyzés trackback címe:

https://hellonature.blog.hu/api/trackback/id/tr7513064386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása